Hoe te beginnen binnen het moderne Heidendom?

Veel mensen die interesse hebben in spiritualiteit hebben zich verdiept in het boeddhisme, hindoeïsme, yoga of new age. Over deze onderwerpen zijn veel boeken geschreven en er is een groot aanbod in cursussen en retraites. Ik heb gemerkt dat veel mensen het ook interessant vinden als ik vertel over de Kelto- Germaanse spiritualiteit van onze voorouders. Maar de vraag is, hoe te beginnen als je interesse hebt in het moderne Heidendom en de Germaanse spiritualiteit?

Dit artikel gaat niet over de overeenkomsten tussen oosterse religie en de Germaanse spiritualiteit maar aangezien ze allemaal een Indo-Europese oorsprong hebben zijn er de nodige overeenkomsten. Denk hierbij aan het idee van ‘cyclisch bestaan’, wat het geloof in wedergeboorte en elkaar opvolgende tijdperken mogelijk maakt.

Ik heb sterk het idee dat mensen zich eerder met oosterse filosofie bezighouden, omdat onze Kelto-Germaanse spiritualiteit veel minder bekend is. Ook heb ik de vraag gehoord: ‘Waar haal je die informatie vandaan’? En omdat dat een goede vraag is, kun je via onze boekenplank een aantal suggesties vinden om je te verdiepen in het spiritueel erfgoed van onze voorouders. En omdat naast lezen ook de menselijke verbinding belangrijk is kun je 'hekserij en heidendom' ook ervaren in onze cursussen en workshops.

En uiteraard kun je deze website bestuderen, daarnaast kun je ons ook volgen via onze sociale media kanalen:

Telegram: https://t.me/tribeofthefox

Youtube engelstalig maar binnenkort ook in het Nederlands: https://www.youtube.com/@tribeofthefox

Instragram: https://www.instagram.com/stamvandevos/

Wij wensen je veel plezier op jouw pad!