Wie is Dirkje

Al heel vroeg dwaalde ik tussen de weilanden en velden. Geboeid door wat er in sloten en velden te vinden was. Andere werelden, magisch, met het gevoel dat alles mogelijk is. Ik ben opgegroeid aan de rand van de Veluwe op het platteland. Op zoek naar plantjes en bessen liep ik op klompen. Dat was natuurlijk helemaal niet hip, zeker niet in de jaren 80. Maar dat kon me niets schelen.

Mijn zoektocht ging van een christelijke opvoeding naar wicca, om vervolgens verschillende sjamanistische stromingen te onderzoeken, met name het Siberisch sjamanisme trok mij aan. Maar ik realiseerde me dat wij als Nederland ook onze eigen folklore en ons eigen spiritueel erfgoed hebben. Onze voorouders, de Kelten en Germanen hadden hun gebruiken en gewoontes.

Het is een uitdaging om aan informatie te komen over het heidendom van de Lage Landen. Mijn stamgenoot Martijn en ik besloten daarom onze kennis – en ook wat we zelf hebben ervaren – te bundelen in De Stam van de Vos, waar ook mijn man deel van uit maakt. In de praktijk trekken we er met een kleine groep regelmatig op uit om bijzondere plaatsen in Nederland te ervaren.

 

Sinds kort hebben we besloten om onze jarenlange kennis en ervaring te delen via activiteiten en workshops, er valt zoveel te ontdekken. We vergaren kennis van eigen bodem over het Germaans Heidendom en ons spiritueel erfgoed. Via trancereizen leren we je om vooral vanuit jezelf te leven en te ontdekken. Tijdens deze trancereizen kun je de kennis ontvangen en de heling te ervaren die via jou zelf bereikbaar is. In het dagelijkse leven ben ik ook trancebegeleidster, maar dan in mijn praktijk voor integratieve hypnotherapie en coaching waar ik vanaf 2008 met groot plezier vele mensen begeleid.

 

Als je al op deze site hebt gekeken, dan zie je dat voorouders een hele belangrijke plaats innemen. Via mijn opa vind ik een stamlijn met vissers. Via mijn oma vind ik boeren en landarbeiders tot in de 15e eeuw in de Achterhoek en op de Veluwe. Het was een hard leven, er werd gezwoegd, getrouwd en gerouwd. De naam Dirkje heb ik van mijn oma heb gekregen, het is mijn 2e naam. Dus dank u voorouders en oma voor de oer Nederlandse naam. Ik draag haar met trots, ze betekent namelijk:

“beschermster van het volk”

Dirkje.