Wie is Martijn

Mijn naam is Martijn. De foto die ik hierbij geplaatst heb is van 1981 en genomen in een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Lief, toch? Natuurlijk wist ik nog niet dat ik bij de Stam van de Vos hoorde maar ik wist al snel dat ik Germaanse mythologie heel mooi vond.

Als tiener las ik keer op keer het kinderboekje ‘Dondergoden en pestkoppen’ en las zo over de avonturen van de Germaanse goden en godinnen. Maar het leven kan raar verlopen en op een gegeven moment was ik een boeddhistische monnik in een klooster. Dat was een hele nuttige tijd, omdat ik hier kennis maakte met spirituele ideeën die ook in onze Noordwest-Europese cultuur voorkwamen, zoals wedergeboorte, oorzaak en gevolg (karma/Wyrd) en natuurlijk ook cyclisch bestaan.

Op een gegeven moment besloot ik om de spiritualiteit van onze voorouders te gaan onderzoeken en te beleven. Dat was een goede keuze! Op een cursus van Linda Wormhoudt ontmoette ik Dirkje en we besloten te gaan samenwerken.

Nu maken we samen met een vriend uitstapjes naar grafheuvels en bossen. Deze website is uit onze vriendschap voortgekomen. Maar wat is dan de Stam van de Vos? Dirkje en ik hebben allebei een vos als krachtdier ….. vandaar deze naam.