Stam van de Vos het heidendom in de media

Oude Folklore en Heidense verhalen

Het heidendom, bijzondere verhalen, bijzondere plekken en oude folklore komen tegenwoordig steeds weer meer onder de aandacht. We zien weer bordjes bij grafheuvels staan en informatieborden bij bijzondere plekken uit de oudheid. Op steeds meer nederlandse websites zoals onze Stam van de Vos kun je interessante informatie vinden over de spiritualiteit van onze voorouders in de voorchristelijke Lage Landen.

Podcast Verborgen Verhalen van de ANWB

Ook de ANWB besteedt aandacht aan bijzondere legendes, mythes en plekken met een bijzondere geschiedenis. Uiteraard is de insteek wat meer gericht op een groter publiek, maar dat mag de pret niet drukken. Naast dat er een antropoloog en een schrijfster zijn uitgenodigd, zijn wij van de Stam van de Vos ook gevraagd om wat te vertellen in deze podcast.

Er is een kleine selectie gekozen uit het gesprek tussen de verhalenmaker Pascal en mij (Dirkje), maar het resultaat is verrassend leuk. Want in het 2e verhaal uit de serie Verborgen Verhalen van de ANWB gaat het om de mysterie van het Solse Gat. En waarom heeft deze plek tot op de dag van vandaag zo’n grote aantrekkingskracht?

Luister verder: Aflevering 2: Het Solse Gat
https://www.anwb.nl/wandelen/podcast/verborgenverhalen